Meer gebruik van sloopmateriaal

Amsterdam, Amersfoort en Utrecht willen meer sloopmateriaal gebruiken bij bouwprojecten en meer kansarme jongeren inzetten. Zij volgen het voorbeeld van Rotterdam Cirkelstad.
“Zonder afval, zonder uitval.” “Slim omgaan met grondstoffen, energie en mensen.” “Bouwen met een verhaal.” Dat zijn in een notendop de uitgangspunten van Rotterdam Cirkelstad, een initiatief van een lokale sloper (Oranje) en een betonleverancier (Holcim). Ook de gemeente Rotterdam doet mee, evenals een corporatie (Woonbron) en andere marktpartijen.

 

In de ‘Heijplaat’, een project van ongeveer duizend woningen, zijn de afgelopen tien jaar de eerste stappen gezet naar een circulaire stad. Inmiddels zijn ook andere opdrachtgevers geïnteresseerd. Zo willen het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeenten Amsterdam, Amersfoort en Utrecht bouwen met als uitgangspunt: zo min mogelijk afval. “Waarom zou je grind uit Polen halen om beton te maken, als je in de buurt een flat sloopt?”, zegt Rutger Büch, secretaris van de Rotterdam Cirkelstad.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/duurzaamheid/2014/10/07/meer-gebruik-van-sloopmateriaal


Afdrukken   E-mailadres