Plasterk: Basisregistratie Personen op schema

De operatie Basisregistratie Personen (BRP) heeft het afgelopen half jaar de geplande resultaten geboekt en is binnen het beschikbare budget gebleven. Dat meldt minister Ronald Plasterk in een voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer.

Samenvoegen persoonsgegevens
De BRP is de digitale voorziening van persoonsgegevens van alle inwoners in Nederland en personen die een relatie hebben met de Nederlandse overheid (niet-ingezetenen). De Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en het Register niet Ingezetenen (RNI) worden in BRP samengevoegd. Het gereed zijn van de BRP is essentieel voor de bijbehorende wet Basisregistratie Personen. Een aantal onderdelen van de wet kan pas worden uitgevoerd als de BRP klaar is.


Positieve resultaten

Plasterk schrijft benoemt in zijn voortgangsrapport de resultaten van het afgelopen half jaar, waaronder ontworpen onderdelen van software, positieve resultaten van testuitslagen met eerder ontworpen software en de positieve bevindingen van KPMG over de kwaliteit van de broncode.  

Risico's en onzekerheden
Het Bureau ICT-Toetsing (BIT) heeft Operatie BRP op verzoek van de Tweede Kamer getoetst en concludeert dat het programma met de huidige aanpak succesvol afgerond kan worden. Er zijn echter wel een aantal risico’s en onzekerheden die ‘nadrukkelijker gemanaged’ moeten worden. Het gaat om onder meer de impact van wijzigingen op het programma, het omgaan met onzekerheden in de planning en een goede voorbereiding van beheer en implementatie. BIT heeft daarom enkele maatregelen geadviseerd. Plasterk zegt dat hij de risico’s en onzekerheden herkent.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/plasterk-basisregistratie-personen-op-schema.9499244.lynkx


Afdrukken   E-mailadres