Rijk bezig met nieuwe dashboard

Softwareleverancier Fortes Solutions zit om de tafel met de Rijksoverheid voor het vernieuwen van het huidige Rijks ICT Dashboard. Daarnaast is de vernieuwing van het ICT Dashboard van de gemeente Den Haag deze maand afgerond. Het doel van het dashboard is allereerst om burgers te informeren over lopende ict-projecten. Daarnaast legt Ruud Peltzer van Fortes Solutions uit dat meer transparantie over projecten voor meer begrip moet zorgen over langere looptijd van projecten. 

 

Fortes Solutions heeft de voor- en achterkant van het ICT Dashboard van de gemeente Den Haag afgerond. De stijl van de website is aangepast aan de nieuwe huisstijl van de gemeente en de website is responsive gemaakt. Op de website ICT Dashboard Den Haag worden het doel, de geraamde kosten en de doorlooptijd van ict-projecten getoond in interactieve grafieken en tabellen. De inhoud van de website wordt beheerd vanuit de Principal Toolbox van Fortes Solutions. Dit is de oplossing van het ict-bedrijf voor het beheren van projecten, programma’s en portfolio’s. Met deze software worden de gegevens van onderliggende projecten met elkaar verbonden.

Ruud Peltzer, marketing & sales executive van Fortes Solutions, legt uit dat het dashboard wordt gebruikt om projecten op te slaan en bij te werken. Deze informatie kan automatisch worden doorgestuurd naar het dashboard, maar in dit geval heeft de gemeente gekozen om dit handmatig te doen. ‘Hoe vaak dit gebeurt, is aan de gemeente zelf’, zegt Peltzer. ‘Dit kan in principe dagelijks worden gedaan.’ Wanneer nieuwe informatie naar het dashboard is gestuurd, staat dit binnen een uur live, omdat de tool zichzelf elk uur ververst.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5536241/1277202/rijk-bezig-met-nieuwe-ictdashboard.html#ixzz3ij2PslgR


Afdrukken   E-mailadres