Rijk niet op tijd klaar met Windows XP

Het lukt het Rijk niet om alle pc’s die onder Windows XP draaien, voor 8 april te migreren. Ook bij Windows Server 2003 haalt het Rijk de deadline niet. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties desgevraagd.

 

Microsoft staakte de ondersteuning van Windows XP op 8 april 2014. Hoewel dat ruim van tevoren bekend was, slaagden tal van organisaties er niet in om tijdig over te stappen op een ander besturingssysteem. Het Rijk was één van die organisaties; ergens tussen de 34.000 en 40.000 pc’s bij de Rijksoverheid konden niet tijdig gemigreerd worden. Dat dwong de overheid tot het sluiten van een bijzondere ondersteuningsovereenkomst met Microsoft. Daarmee was 2,48 miljoen euro gemoeid.

De ondersteuningsovereenkomst loopt op 8 april aanstaande af. Nu al is duidelijk dat dan nog niet alle Windows XP-machines bij het Rijk verlost zullen zijn van het gedateerde besturingssysteem. Voor ongeveer 5000 werkplekken moet de migratie dan nog geregeld worden.

Lees meer:  http://www.informatie.nl/Nieuws/2015/Rijk_niet_op_tijd_klaar_met_Windows_XP_en_Windows_Server_2003.aspx


Afdrukken   E-mailadres