IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT-manager SVB overweegt aanklacht Zembla

De voormalige interim-programmadirecteur van een groot ict-project bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Joop Groen, overweegt een aanklacht tegen tv-programma Zembla. Volgens Groen is zijn naam door de onderzoeksjournalisten geschaad. Hij wil met ze in gesprek. Als daarna geen rectificatie volgt stapt hij mogelijk naar de rechter.

Groen beroept zich op onafhankelijk forensisch onderzoek door bureau Integis. Daarin wordt hij vrijgesteld van belangenverstrengeling rondom een groot ict-project dat door Capgemini is uitgevoerd. 

'Uit onafhankelijk forensisch onderzoek door bureau Integis - op verzoek van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) - blijkt dat er geen ‘aanwijzingen voor (mogelijke) belangenverstrengeling’ bestaan', stelt Groen. De uitkomsten van het Integis-onderzoek zijn 22 december 2015 door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gepubliceerd.

Groen vindt dat de Zembla-uitzending 'De Spaghetticode' die op 2 september 2015 is uitgezonden over een mislukt ict-project van de SVB en Capgemini suggestieve aantijgingen bevat en feitelijk onjuist is. Voor Groen is het resultaat van het forensisch onderzoek aanleiding bij Zembla rectificatie te eisen. Groen stelt zowel persoonlijk als zakelijk hinder te ondervinden van de aantijgingen in de tv-uitzending.

Hetze

Groen: 'Zembla ging voor de hetze, kijkcijfers en kamervragen, ten koste van een zzp'er die gewoon keihard werkt, niets te verbergen heeft en volledig transparant is geweest naar de redactie.'

Hij stelt dat hij ruim voorafgaand aan de uitzending uitgebreid heeft gesproken met redacteuren van Zembla. In die gesprekken zouden alle beweringen en suggesties die ex-SVB-werknemers al dan niet anoniem hebben geuit, besproken, zijn.

Groen zegt met uitgebreide documentatie en toelichtingen het totale ict-project geduid te hebben en suggestieve beweringen van de anonieme bronnen in de juiste context te hebben geplaatst. Volgens hem heeft de redactie van Zembla die feiten en uitleg verzwegen.

Lees meer: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/5673348/1276992/ictmanager-svb-overweegt-aanklacht-zembla.html?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=Redactiemailing

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 253 gasten en geen leden online