IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Dura Vermeer kiest open BIM-standaarden

Dura Vermeer heeft één BIM-werkwijze geïntroduceerd, gebaseerd op landelijke en internationale open standaarden. Alle projecten die de bouwer vanaf nu oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in het Bouw Informatie Model.


Werken met één open standaard is hard nodig, zegt Jurjen Haitsma, directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid West. “Nu bestaan er géén BIM-modellen die op exact dezelfde manier zijn opgebouwd. Door één standaard af te spreken, is het direct voor al onze samenwerkingspartners duidelijk welke structuur, opbouw en codering de BIM-modellen moeten krijgen.” De directeur verwacht dat er sneller gewerkt kan worden als iedereen dezelfde open standaarden hanteert. “En er ontstaan minder misverstanden in de informatieoverdracht.”

Dura Vermeer kiest vooral voor een BIM-werkwijze omdat de afgelopen jaren een wirwar van standaarden werd gebruikt. “Verschillende standaarden hadden weliswaar veel overlap, maar gaven door de verschillen nog steeds verwarring, of vereisten branchebreed dezelfde onderliggende software te gebruiken”, meldt het bedrijf in een schriftelijke toelichting. Het “BIM-landschap” is volgens de bouwer zo divers geworden, dat de modelopbouw te vaak van elkaar verschilt. Daardoor laat de betrouwbaarheid van de informatie “te wensen over”. “Dit zorgt voor grote ruis in de grote stroom digitale data en levert vaak grote frustraties in het proces op.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2015/10/03/dura-vermeer-kiest-open-bim-standaarden

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.