Opstelten betaalde consultant 1,3 miljoen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een ICT-consultant over een periode van twee jaar 1,3 miljoen euro betaald om grote automatiseringsproblemen bij de Nationale Politie op te lossen. Dat meldt zaterdag NRC Handelsblad, dat een beroep heeft gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur.
Volgens de krant werden geen offertes aangevraagd bij andere consultants en werd de maximaal toegestane beloning ruimschoots overschreden.

 

De ICT-problemen waren zo urgent dat minister Ivo Opstelten toestemming gaf van de regels over beloning en inhuur af te wijken, aldus de NRC. De consultant, Jo van den Hanenberg, schreef voor zijn aanstelling als troubleshooter een kritisch rapport over de ICT-afdeling van de politie.

Verlenging op verlenging
Het was de bedoeling dat Van den Hanenberg vanaf mei 2012 maximaal zes maanden voor het ministerie zou werken. Maar het contract werd op gezag van Opstelten verschillende keren verlengd, tot mei 2014.

Lees meer: http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3870242/2015/02/21/Opstelten-betaalde-consultant-1-3-miljoen.dhtml


Afdrukken   E-mailadres