Anders denken, zoeken en durven is toekomst van infra

Nieuwe kansen voor de infrasector? Werk aan meer samenspel tussen markt en overheid. Denk als sector meer na over kansen. Laat je niet leiden door de politiek, maar zoek zelf de politiek op. Innoveer samen met partners en sla de handen ineen voor ontwikkelprocessen, als opdrachtgevers én opdrachtnemers. En kijk naar crowdfunding als een reële financieringsbron.

 

Dit was ‘de mooie oogst’ van toekomstscenario’s op de speciale bijeenkomst ‘Samen, Sneller, Slimmer. Megatrends en scenario’s voor infrabedrijven en opdrachtgevers’, op 17 februari in het Infrahuis in Groningen. Bouwend Nederland Regio Noord organiseerde de bijeenkomst samen met NL Ingenieurs en Stadswerk.
“Waar staat uw organisatie in 2020?” luidde de centrale vraag. Regiomanager Rolf Koops van Bouwend Nederland Regio Noord sprak van een ‘wenkend perspectief’, toen hij zijn toehoorders voorstelde anders te gaan denken én doen: vanuit een andere rol inzetten op vernieuwing. Want: “Het wordt straks heel anders dan ‘goed zijn in een stukje markt en gaan met die banaan’.”

Scootmobiels
Tegelijkertijd moest hij constateren dat de circa vijftig infra-ondernemers, ontwikkelaars en ambtenaren in de zaal hem enigszins somber aankeken, bij die bemoedigende woorden. “Wordt het elke dag een stapje? Of net als Kennedy binnen tien jaar naar de maan?”, warmde Koops zijn publiek op. “Voor noordelijke nuchterlingen is dat misschien wel een hele grote leap, maar we gaan het toch proberen”, aldus de regiomanager alvorens de zaal op te splitsen in twee interactieve sessies.

Lees meer: http://www.bouwendnederland.nl/nieuws/1351844/%EF%BF%BDanders-denken-zoeken-en-durven-is-toekomst-van-infra%EF%BF%BD


Afdrukken   E-mailadres