BZK haalt beheer ICT-infrastructuur terug

De ict-infrastructuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gaat over naar het nieuwe Overheidsdatacenter 'Haagse Vierkante Kilometer' in Rijswijk. Dit overheidsdatacenter is onderdeel van de dienstverlening van SSC-ICT Haaglanden, het ict-servicecentrum van het Rijk. Tot nu toe voerden de bedrijven CGI, BT en HP veel hosting- en housingtaken uit voor BZK. Zij moeten vrezen voor het wegvallen van veel omzet.

 

Het beheercontract voor de ict-infrastructuur van BZK met het ict-consortium Match, bestaande uit Logica (inmiddels CGI), BT en HP, loopt dit jaar af. Eind vorig jaar besloot BZK het contract niet te verlengen: de infrastructuur gaat immers over naar het eigen centrale datacenter in Rijswijk en dat wordt beheerd door SSC-ICT Haaglanden. Wat precies de gevolgen zijn voor de Match-automatiseerders is nog niet geheel duidelijk, mogelijk worden ze nog ingeschakeld door SSC-ICT Haaglanden, maar het takenpakket zal door de inbesteding in ieder geval fors inkrimpen.
P-Direkt
Kern van het in 2008 afgesloten zevenjarig raamcontract was het beheer van de ict-infrastructuur van de salarisomgeving P-Direkt en de Digitale Werkomgeving Rijksdienst. Ook kreeg Match de verantwoordelijkheid over de digitale salarisverwerking en het beheer van de OTA-omgeving (Ontwikkeling, Test en Acceptatie) van P-Direkt voor de bouw en het testen van applicaties.
De opdracht had een geraamde waarde die tussen de zestig en honderdveertig miljoen euro lag. Binnen het raamcontract is dienstverlener CGI verantwoordelijk voor de migraties, het technisch applicatiebeheer en de servicemanagementtaken. BT heeft de rol van hosting provider. Ict-leverancier HP is verantwoordelijk voor de technische architectuur en de hardware.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/outsourcing/5230594/1276946/bzk-haalt-beheer-ictinfrastructuur-terug.html#ixzz3Rw8HlWBY


Afdrukken   E-mailadres