Groninger Forum probleem voor onderaannemer

Er bestaat onduidelijkheid over de schadeloosstelling van de onderaannemers die zijn betrokken bij de bouw van het Groninger Forum.


Hoofdaannemer BAM wil geen vragen beantwoorden over het vertraagde bouwproject. Ook de gemeente Groningen blijft het antwoord schuldig op de vraag hoe de onderaannemers schadeloos worden gesteld. Volgens Rolf Koops, regiomanager Noord van Bouwend Nederland, is voor de betrokken ondernemers een vervelende situatie ontstaan waarvoor een oplossing moet worden gezocht. Nadere details zijn hem onbekend.

Eerder maakte de gemeente Groningen bekend dat de bouw van het project in de binnenstad van Groningen met vier maanden is vertraagd. Voordat de werkzaamheden verder gaan, moet eerst duidelijk worden welke maatregelen moeten worden genomen om het bouwwerk aardbevingbestendig te maken. Deze maatregel vloeit voort uit de nieuwe richtlijnen van minister Kamp (economische zaken) voor aardbevingsbestendig bouwen. De kosten van de vertraging bedragen maandelijks tussen anderhalf en twee miljoen euro en worden betaald door het Rijk en de NAM. In hoeverre deze financiering onderaannemers schadeloos stelt, is niet bekend.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2015/02/13/groninger-forum-probleem-voor-onderaannemer


Afdrukken   E-mailadres