Politie stopt omstreden aanbesteding portofoons

De omstreden aanbesteding van de nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000 is definitief stopgezet. Nadat er eerst veel heibel was ontstaan door protesterende leveranciers werd de tender vorig jaar oktober stilgelegd na geluiden over fraude en omkoping bij een aantal politionele inkoopprocessen, waaronder portofoons, blaasapparatuur en auto's. Na een externe toetsing heeft de korpsleiding besloten de lopende aanbesteding voor portofoons stop te zetten en te herzien.

 

Uit het externe onderzoek bleek dat 'een aantal in de aanbesteding gemaakte keuzes en gestelde eisen blijkt onvoldoende onderbouwd te zijn. Dat staat goede marktwerking mogelijk in de weg. Bovendien zijn tekortkomingen geconstateerd in de wijze waarop de beheer- en onderhoudskosten zijn uitgevraagd in de aanbesteding.' Naar aanleiding van onder meer deze affaire werden vijf politiemensen geschorst.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5228823/1277202/politie-stopt-omstreden-aanbesteding-portofoons.html#ixzz3RYxH39ta


Afdrukken   E-mailadres