Capgemini kritisch over rapport SVB-systeem

Ict-dienstverlener Capgemini veegt de vloer aan met een kritisch rapport over de kwaliteit van het multiregelingensysteem van de SVB (Sociale Verzekerings Bank). De Software Improvement Group (SIG) onderzocht de kwaliteit van dat systeem. Volgens de onderzoekers is de opgeleverde software ondermaats en is het terecht dat de ontwikkeling van het systeem is gestaakt. Volgens Capgemini kloppen de conclusies uit het rapport niet en zijn verkeerde onderzoeksmethoden gebruikt.

 

Dat blijkt uit een reactie van Capgemini op de eindconclusie van de Software Improvement Group (SIG). SIG stelt na onderzoek onder leiding van ict-professor Lieneke Sneller en voormalig RDW-directeur Johan Hakkenberg dat de gemeten kwaliteit van de programmatuur onder het marktgemiddelde ligt. Volgens SIG is de software slecht onderhoudbaar en zitten er fouten in de programmatuur. Daardoor zou het systeem niet geschikt zijn voor implementatie op korte termijn.

Capgemini laat zich in een reactie op het eindrapport van SIG kritisch uit over het onderzoek. De dienstverlener spreekt van een 'ontoereikende onderzoeksmethode' en schrijft: 'In plaats van een integrale analyse is slechts één van acht criteria van Product Quality conform de standaard ISO/IEC 25010-norm (hierna ‘ISO 25010’) onderzocht.'

Volgens de dienstverlener is sprake van eenzijdige informatie en een niet transparant proces en geeft een reeks kritische inhoudelijke en technische kanttekeningen bij het rapport. De dienstverlener hekelt het ontbreken van een duiding van de business en it-context van het multiregelingensysteem.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/diensten/5211563/2380656/capgemini-kritisch-over-rapport-svbsysteem.html#ixzz3N5bXIijr


Afdrukken   E-mailadres