IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT systeem SVB ver onder de maat

Het project SVB Tien van de Sociale Verzekeringsbank is in september terecht gestaakt, zo blijkt uit de definitieve rapporten van onderzoekers naar de kwaliteit van tot dusver ontwikkelde software.

 

Alle regelingen

De SVB en leverancier Capgemini verschillen daarbij in grote mate van mening over de getrokken conclusies. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken staakte in september al de verdere ontwikkeling van het zogeheten Multiregelingensysteem (MRS), het ambitieuze sluitstuk van het project SVB Tien dat alle regelingen van de SVB moest gaan ondersteunen, zoals de AOW, de kinderbijslag en tegemoetkomingen. Daartoe moest één groot softwarelandschap op basis van Oracle-technologie worden ingericht, uniek in de wereld volgens SVB zelf.

Beneden marktgemiddeld

Deskundigen Johan Hakkenberg (ex-RDW-directeur) en prof. Lineke Sneller lieten op voorspraak van Klijnsma de tot dusver ontwikkelde software onderzoeken door de Software Improvement Group (SIG). Die laat weinig heel van de door Capgemini ontwikkelde delen van de software. De software is relatief goed georganiseerd, 'maar de uitwerking op codeniveau is beneden marktgemiddeld.' Volgens SIG is de software slecht onderhoudbaar en zit deze - gezien de beperkte testen die zijn uitgevoerd - nog vol met softwaredefecten. 'Niet geschikt voor ingebruikname op korte termijn', luidt het oordel van SIG. Het zou nog minstens een jaar duren voordat er wat van te maken valt - en dan nog zou de SVB met oplopende beheerkosten zitten.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/ict-project-svb-tien-terecht-gestaakt.9456861.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 264 gasten en geen leden online