"Bouwers met een goed plan, ik kom ze niet tegen"

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel laakt de afwachtende houding van de meeste bouwbedrijven. “Er is nog nooit een bouwer op eigen initiatief met een plan naar me toe gekomen.” Drie voormalig-gasthoofdredacteuren van Cobouw zijn het daar niet mee eens.
“Zeg nou eens gewoon: ‘Burgemeester, we zien dit en dit probleem. Dat willen we zo en zo aanpakken. Wat vind je ervan?” Burgemeester Van Gijzel vertelde woensdag op Paleis Soestdijk, tijdens de presentatie van de Cobouw50, hoe zijn stad na crisisjaren uitgroeide tot de slimste vierkante kilometer van de wereld. De sleutelwoorden: open innovatie en ondernemers binnenhalen die zelf initiatief nemen. “Zonder dat was Philips er nu ook niet meer geweest.”

 

Uniek in de lichtstad is de intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid, vindt Van Gijzel. “Dat schept een gunstig ondernemersklimaat. Zowel voor grote internationals als voor het midden- en kleinbedrijf.” Deze insteek bracht zijn stad groei, zelfs in tijden van crisis. “We hebben nu ruim 360.000 arbeidsplaatsen, waarvan 60.000 in de hightech.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/11/14/bouwers-met-een-goed-plan-ik-kom-ze-niet-tegen


Afdrukken   E-mailadres