Politie laat omstreden ICT gunning met rust

De Nationale Politie heeft nog steeds geen standpunt ingenomen over de rol van Comparex en Agile als licentiepartners voor standaard software. In de aanbesteding hiervoor vormde het houden van minicompetities tussen de geselecteerde partijen een belangrijk uitgangspunt. Maar Comparex nam Agile in maart 2013 over. Deze overname vormde voor het ministerie van Veiligheid & Justitie juist de aanleiding om een soortgelijke aanbesteding opnieuw uit te schrijven. De politie zou hierin meelopen, maar heeft dit uiteindelijk niet gedaan.

 

Het ministerie van Veiligheid & Justitie (V&J) ontbond begin 2014 de contracten met Comparex en Agile en schreef een nieuwe aanbesteding voor de levering van standaard softwarebeheer uit. Aanleiding was de overname van Agile door Comparex in maart 2013. Het ministerie had vlak daarvoor juist deze twee partijen geselecteerd als licentiepartners en vond na ampel beraad dat de overname de opzet van de aanbesteding, waarbij twee partners elkaar in minicompetities scherp moeten houden, in de wielen reed. De nieuwe aanbesteding leidde uiteindelijk afgelopen juli tot vijf nieuwe partners: Comparex, Protinus, Fujitsu, Insight en SoftwareOne.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5191349/1277202/politie-laat-omstreden-ictgunning-met-rust.html#ixzz3I2SGXMNC


Afdrukken   E-mailadres