Onderzoek naar ICT fraude defensie

Bij het ministerie van Defensie vindt onderzoek plaats naar mogelijke fraude of malversaties rond het aanbesteden van ICT-projecten of inhuur van derden. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

 

 Analyse

Zij had eerder een commissie gevraagd meldingen hierover uit de organisatie te verzamelen en te analyseren. ,,Uit deze analyse komt naar voren dat nader onderzoek gewenst is'', aldus de minister. Koos van der Steenhoven van ABD Topconsult gaat het vervolgonderzoek leiden. Het ministerie wil verder niets kwijt over het onderzoek.

 
Aangifte 

Eerder deze week kwam ook naar buiten dat de Rijksrecherche bezig is met een oriënterend onderzoek naar mogelijke overtredingen van de aanbestedingsregels bij het ministerie van Defensie. Aanleiding is een aangifte door het ministerie. Het tv-programma Zembla meldde onlangs dat het ICT-bedrijf Ordina mogelijk heeft gefraudeerd bij het binnenhalen van opdrachten bij de overheid.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/mogelijke-fraude-bij-aanbesteding-ict-defensie.9450959.lynkx


Afdrukken   E-mailadres