Bestektekst over social return naar 1000 wethouders

Werkgevers wapenen zich tegen de wildgroei aan regelingen voor social return die volgens hen dreigt te ontstaan. Duizend wethouders krijgen een brief met daarbij een standaard bestektekst. “Social return is in opkomst”, schrijven Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie en VESIN (Vereniging van Samenwerkingsverbanden Infra Structuur Nederland) in de brief die zaterdagochtend op de deurmat ligt.


Om een wildgroei aan regelingen te voorkomen bieden ze ook een tekst aan die eenvoudig in aanbestedingen kan worden opgenomen. De voorgestelde regeling behelst dat aannemers per project 5 procent van de loonsom inzetten voor het creëren van arbeidsplaatsen voor personen met een grote of grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten die hun socialreturnzaakjes op orde hebben, mogen daarmee doorgaan, benadrukken de brievenschrijvers.

Hoeveel verschillende regelingen voor social return er in omloop zijn, is onduidelijk. “Maar het is een feit dat er geen eenduidige regels zijn”, benadrukt Gert Peek, voorzitter van de Vesin: “De ene gemeente werkt met 5 procent van de aanbestedingsom en de andere met 10 procent.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/duurzaamheid/2014/10/11/bestektekst-naar-1000-wethouders


Afdrukken   E-mailadres