Keten-IT rammelt

Veel organisaties maken gebruik van een geïntegreerde ICT-oplossing voor samenwerking, maar de functionaliteit laat te wensen over. Ze moeten nog een flinke stap te zetten, om effectief samen te werken in een ‘mobile-first’-wereld, waarin innovatie hoofdzakelijk via mobiele apparaten verloopt

 

Dit zijn enkele bevindingen van een door Pb7 Research in opdracht van Cisco Nederland uitgevoerde rondvraag onder IT-beslissers in Nederland. De bedrijven bleken zich er zeer van bewust dat ketensamenwerking cruciaal is om te kunnen groeien. Niettemin werden de meeste ‘collaboration’-omgevingen  (61%) als ‘net goed genoeg’ beschouwd. Deze omgevingen zijn in de afgelopen 10 jaar stap voor stap opgebouwd om te functioneren in een zakelijke wereld die communiceerde met een eenvoudige telefoon en pc.

Nederlandse organisaties zeggen in grote meerderheid veel prioriteit te geven aan het betrekken en binden van klanten. Bedrijven verwachten vooral een hogere klanttevredenheid (80%) en een betere afstemming van product of dienst op de behoeften van de klant (63%). Ook het samenwerken in de keten staat bij maar liefst 91% van de respondenten hoog op de agenda. Zij verwachten veel van productinnovatie (50%) en het verkorten van de time-to-market (49%). 9% van de respondenten geeft aan dat collaboration weinig prioriteit heeft binnen de organisatie.

Lees meer: http://www.informatie.nl/Nieuws/2014/Keten-IT_rammelt.aspx


Afdrukken   E-mailadres