Ook Kadaster laat Be Informed vallen

Het Kadaster gebruikt het Be Informed-platform niet meer bij de vernieuwing van het basissysteem voor de kadastrale registratie. Een proefproject leverde niet op wat het Kadaster nodig heeft. Nadat Be Informed bovendien begin dit jaar failliet ging, besloot het Kadaster tot een andere aanpak, ondanks de doorstart van het softwarebedrijf. Of een betalingsconflict tussen Be Informed en implementatiepartner Ordina een rol heeft gespeeld bij dit besluit, is niet duidelijk. Eerder al werd bekend dat uitvoeringsinstantie UWV is gestopt met een groot Be Informed-project.

 

Ordina zou voor het Kadaster een nieuw algemeen kadastraal registratiesysteem (AKR/Hyp) ontwikkelen, waarvoor het business process-platform van Be Informed werd ingezet. Het Kadaster blijkt hier eerder dit jaar een punt achter te hebben gezet. 'Inmiddels werken we aan een nieuwe aanpak voor het vervangen van onze systemen. Besluitvorming verwachten we eind dit jaar, begin volgend jaar', aldus een zegsvrouw van de landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens.
Volgens haar is de rol van Ordina nog niet uitgespeeld. Het bedrijf is een van de mantelpartijen van het Kadaster. Onduidelijk is echter of de ict-dienstverlener bij de vernieuwing van AKR/Hyp betrokken blijft. Ordina kwam vorige week negatief in het nieuws door een uitzending van tv-onderzoeksprogramma Zembla over mogelijke frauduleuze ict-aanbestedingen bij de overheid.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5180793/1277202/ook-kadaster-laat-be-informed-vallen.html#ixzz3FONXUQXJ


Afdrukken   E-mailadres