Rekening ICT-problemen Defensie richting 60 miljoen

Enigszins verscholen tussen het Prinsjesdag-geweld heeft minister Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek door Forrester naar de ICT-problemen bij Defensie. Die slokken het leeuwendeel op van de extra toewijzing van 50 miljoen euro om de slagkracht te vergroten.

 

Het rapport van Forrester kunnen alleen Kamerleden inzien, in het gebouw van de Tweede Kamer. Maar de begeleidende brief is wel openbaar. En daaruit blijkt dat er tientallen miljoenen nodig zullen zijn om orde op zaken te stellen.

Voor een drietal urgente problemen zijn al maatregelen in gang gezet. Het gaat daarbij om onvoldoende specialistisch personeel, storingen in datacentra en onvoldoende dataopslagcapaciteit, schrijft de minister aan de Kamer. Voor het aantrekken van extra personeel wordt 5,5 miljoen uitgegeven in het vierde kwartaal van dit jaar en heel 2015; bij een gemiddeld inhuurtarief van 127.000 euro dat andere ministeries hanteren, zou dat neerkomen op een man of 30. Verder worden de verouderde koeling en stroomvoorziening van één van de rekencentra van Defensie vervangen à raison van 7,5 miljoen euro. En de apparatuur en programmatuur voor dataopslag worden gemoderniseerd. Prijskaartje: 3,7 miljoen euro.

Lees meer: http://www.informatie.nl/Nieuws/2014/Rekening_ICT-problemen_Defensie_richting_60_miljoen.aspx


Afdrukken   E-mailadres