Pioniersklant St. Jansdal gestopt met Lorenzo

Ziekenhuis St. Jansdal heeft een punt gezet achter de uitrol van het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) Lorenzo van CSC-iSoft. St. Jansdal gold in Nederland jarenlang als pioniersklant voor dit nieuwe softwareplatform, maar ziet er geen heil meer in na blijvende teleurstellende ervaringen. Het ziekenhuis uit Harderwijk gaat in zee met Epic voor een geïntegreerd zis/elektronisch patiëntendossier (epd). Voor CSC-iSoft - officieel CSC Healthcare Benelux - betekent de stopzetting een verdere verzwakking van zijn positie in de Nederlandse zis/epd-markt.

 

In 2010 sloot St. Jansdal nog een nieuw driejarig contract voor de verdere uitrol van Lorenzo bij het ziekenhuis. De overeenkomst had een waarde van 4,5 miljoen euro. Uit de afgelopen jaarverslagen van het ziekenhuis blijkt dat de uitrol niet succesvol kon worden afgerond. Het lukte iSoft niet om zijn oude systemen bij het ziekenhuis te vervangen door het Lorenzo-platform. De directie schrijft in het jaarverslag 2012 dat de uitvoering van de vernieuwing en uitbreiding van het zis 'nog steeds te langzaam, verloopt'. Hoewel een deel ervan in de loop der jaren wel is ingevoerd, zoals het digitaal verpleegkundig dossier, het patiëntenportaal en het elektronisch aanvragen radiodiagnostiek, besluit de directie in april 2013 ermee te stoppen.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/zorg/5165166/1276929/pioniersklant-stjansdal-gestopt-met-lorenzo.html#ixzz3CikUFRMC


Afdrukken   E-mailadres