Bouwsector werkt aan Europese BIM-norm

Op initiatief van de bouwsector organiseert het Nederlands Normalisatieinstituut (NEN) op woensdag 10 september een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor een Bouwwerk Informatie Model (BIM) op Europees niveau. Deze samenwerking moet resulteren in een serie Europese BIM-normen, bedoeld voor de bouwsector en zijn toeleveranciers. Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de Bouw Informatie Raad (BIR).

 

Om de stem van de Nederlandse bouwsector en software ontwikkelaars in dit Europese traject te laten horen, zoekt NEN belanghebbenden die willen meewerken aan de standaardisatie van normen voor BIM. Het normeringsinstituut zoekt architecten, constructeurs, installateurs, projectontwikkelaars en software-ontwikkelaars en afgevaardigden van kennisinstituten en brancheverenigingen.

Tijdens de bijeenkomst worden onder andere presentaties gegeven door Herman Winkels (Rijkswaterstaat en voorzitter Bouw Informatie Raad (BIR)) en Leo van Ruijven (Croon TBI techniek en voorzitter betrokken normcommissie). Voor een geïntegreerde aanpak werkt NEN nauw samen met de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ en de BIR.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/5149000/2379258/bouwsector-werkt-aan-europese-bimnorm.html#ixzz3AGbbAd3b


Afdrukken   E-mailadres