Alleen de flexibele bouwer heeft nog perspectief

Heel geleidelijk ziet veranderkundige Jan Kamphuis bouwbedrijven vernieuwen, maar hard gaat het nog niet. Hij is bang dat veel bedrijven te laat reageren op ontwikkelingen als de Stroomversnelling en het uiteindelijk niet redden omdat ze, tegen de stroom in, traditioneel blijven werken. Toch gloren er volgens hem wel degelijk ook nieuwe verdienmodellen. Zelfs in social return.


Als adviseur kwam en komt Jan Kamphuis bij veel bouwbedrijven over de vloer. De veranderkundige is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van directies die de bakens willen verzetten en hun bedrijfsvoering daarop moeten aanpassen. Zo heeft hij een goed beeld van het reilen en zeilen binnen deze sector.

Hij weet dat de bouw op het gebied van industrialisering nog geen grote stappen maakt. Automatisering van bedrijfsprocessen komt hij nog maar mondjesmaat tegen. Een handjevol koplopers ziet wel de noodzaak van vergaande automatisering van handelingen die nu nog op de bouwplaats gebeuren. Wat Kamphuis betreft is industrialisering dan ook het belangrijkste verdienmodel voor de bouw in de komende jaren. 

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/08/07/alleen-de-flexibele-bouwer-heeft-nog-perspectief


Afdrukken   E-mailadres