Bouw niet gebaat bij hogere prijzen

Het laten stijgen van de bouwprijzen betekent niet de redding van bouwers. Dan wordt er namelijk nog harder op de rem getrapt. De maatschappij heeft er alle behoefte aan dat de bouwsector een economisch gezonde, professionele sector is, die een actieve bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, en daadwerkelijk inspeelt op de behoeften van de gebruikers.


Dat kan alleen als opdrachtgevers en opdrachtnemers willen vernieuwen op het gebied van leiderschap, ketensamenwerking en levensduurdenken.

Koude kermis

Het lijkt er op dat de economische situatie in ons land weer een beetje uit het dal omhoog krabbelt, en dat is natuurlijk een gunstig teken voor de bouw. De grootste fout die we nu met elkaar kunnen maken, is te denken dat we de geleden schade van de afgelopen jaren (en die is inderdaad fors!) weer goed kunnen maken met het laten stijgen van de bouwprijzen. Wellicht een begrijpelijke reactie, maar je komt als bouwer van een koude kermis thuis. De opdrachtgevers in het publieke domein zijn namelijk nog jaren bezig om de bezuinigingen op te vangen die door de economische crisis en het daaruit voortvloeiende regeringsbeleid zijn afgedwongen. Hogere bouwprijzen zullen de bouwproductie juist flink afremmen.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/07/15/bouw-niet-gebaat-bij-hogere-prijzen


Afdrukken   E-mailadres