De weg naar succesvolle IT-projecten

We staan aan de vooravond van economisch herstel. Om toekomstbestendig te worden en te blijven, zetten organisaties in op innovatie. Dit heeft tot gevolg dat het aantal projecten met een grote it-component flink toeneemt. Desondanks blijken veel van deze projecten niet succesvol, waardoor innovatie afgeremd wordt. Tijdens een rondetafeldiscussie ging Computable op zoek naar het recept om it-projecten succesvol te maken. In dit artikel gaan we vooral in op wat succes is en welke voorbereidende maatregelen er getroffen moeten worden.

 

Naast de actualiteiten rondom mislukte it-projecten bij de overheid blijkt ook uit onderzoek van Carolien Schönfeld dat er jaarlijks wereldwijd door bedrijven en overheden 4300 miljard euro wordt verspild. Onderzoeken van Ernst & Young laten zien dat meer dan de helft van de it-projecten niet succesvol is. Tijd dus voor verandering, maar hoe kunnen we it-projecten succesvoller maken en hoe definieer je nu precies succes?


Read more: http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/management/5118320/2379250/de-weg-naar-succesvolle-itprojecten.html#ixzz360wUNEwc


Afdrukken   E-mailadres