Ngi-NGN: Overheids-ICT moet helemaal anders

De besluitvorming bij grote ict-projecten van de overheid moet drastisch veranderen. Projecten moeten beter getoetst worden op haalbaarheid en de verantwoordelijkheid moet bij de uitvoerende ambtenaren en bedrijven komen te liggen. Dat stelt ict-brancheorganisatie Ngi-NGN. Volgens de belangenorganisatie wordt het falen van ict-projecten bij de overheid vaak onterecht toegewezen aan technisch falen of fouten bij aanbesteding. De belangenorganisatie stelt samen met betrokkenen een lijst op van maatregelen die ict-debacles moeten voorkomen.

 

De belangenorganisatie vraagt leden om via een openbaar Github-document bij te dragen aan verbeterpunten voor ict-projecten bij de overheid. Volgens de branchevereniging worden vaak onterecht problemen met aanbestedingen en technisch falen naar voren gehaald als oorzaak van mislukte ict-projecten. Volgens de brancheorganisatie heeft het mislukken van de projecten een veel fundamentelere oorzaak. Het stelt dat het misloopt doordat projecten kosten wat het kost worden doorgedrukt.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5119618/1277202/ngingn-overheidsict-moet-helemaal-anders.html#ixzz35lLSNBvs


Afdrukken   E-mailadres