i-NUP zo goed als gereed

'Heel veel ballen laten rollen en af en toe moet de juiste persoon tegen de juiste bal een ferme schop geven', blikt Gert-Jan Buitendijk, directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, glimlachend terug op de voorbije drie, vier jaar dat i-NUP, de e-overheidsinfrastructuur, gestalte kreeg. In december 2008 ging het Nationaal Uitvoeringsprogramma dienstverlening en e-overheid (NUP), ‘Burger en Bedrijf centraal’, van start dat zijn oorsprong vond in het rapport van de commissie Wallage/Postma van december 2007, ‘Het uur van de waarheid’. Later kreeg het de naam i-NUP.

 

Het uitgangspunt van i-NUP: ‘Eén digitale overheid: betere service, méér gemak’.
Deze basisinfrastructuur voor de e-overheid bestaat uit 24 voorzieningen. Eind 2014 is dit digitale wegennet gereed. Dan ligt er een volgende uitdaging, stelt Buitendijk: 'Hoe zorgen we er nou voor dat grote uitvoeringsorganisaties, gemeenten, provincies en waterschappen ook daadwerkelijk gebruik maken van die voorzieningen?' De maatschappij vraagt erom, weet Buitendijk.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/expertverslag/infrastructuur/5112593/2379248/inup-zo-goed-als-gereed.html#ixzz35fPgbcax


Afdrukken   E-mailadres