PwC: Nederland lijdt aan informatieverlamming

Het Europese cijfer voor gegevensbescherming daalt dit jaar van 56,8 tot 56,1 punten op een schaal van honderd. Dit blijkt uit Risk Maturity Index van PwC. Het rapport ‘Beyond Good Intentions’, dat in samenwerking met Iron Mountain tot stand kwam, laat zien dat bedrijven lijden aan informatieverlamming. Het gaat volgens PwC dan vooral om de wijze waarop zij hun informatie beschermen. Zij lopen enerzijds onnodige risico’s en anderzijds zitten ze potdicht voor vitale kansen.

 

Op eigentijdse bedreigingen als het lekken en de diefstal van gegevens, reageren bedrijven met bedrijfsstrategieën, -plannen en -processen om misstanden te voorkomen. Maar tussen goede voornemens en feilloze uitvoering gaapt een enorme kloof die een grote bedreiging voor de informatieveiligheid en het bedrijfsresultaat vormt. Bovenal blijven door die kloof de mogelijkheden en kansen liggen om toegevoegde waarde en concurrentievoordeel met die informatie te boeken.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/datamanagement/5111301/4445906/pwc-nederland-lijdt-aan-informatieverlamming.html#ixzz34bRdfxoB


Afdrukken   E-mailadres