Capgemini verrast door miljoenenclaim Berkleef

Ict-dienstverlener Capgemini is verbaasd over de 43 miljoen euro die Kenneth Berkleef, oud-eigenaar van het failliete softwarebedrijf Equihold, eist. Volgens Capgemini mist de claim inhoudelijke onderbouwing en is het bedrag ook nog eens dertig keer hoger dan de maximale schadevergoeding die volgens contractuele aansprakelijkheid kan worden geëist. De ict-ondernemer en de dienstverlener zijn in onmin over de ontwikkeling van een sport managementsysteem tussen 2005 en 2010.

Volgens Berkleef is hij door fouten van Capgemini miljoenen misgelopen. Bovendien houdt hij Cap mede-verantwoordelijk voor het faillissement van Equihold.

'De claim van de heer Berkleef is gebaseerd op de veronderstelling dat Equihold de volledige regie en uitvoering voor de ontwikkeling van de applicatie heeft uitbesteed aan Capgemini. Dat is feitelijk onjuist. Equihold heeft vanaf het begin uitdrukkelijk de regierol bedongen, waaronder beslissingen over de gewenste ontwikkelrichting, functionaliteit en prioriteit', schrijft Capgemini in een openbare op de website.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/development/5105878/1277180/capgemini-verrast-door-miljoenenclaim-berkleef.html#ixzz33TnaQ9jF


Afdrukken   E-mailadres