Opdrachtgeverschap begint met een stip op de horizon

Gemeenten staan voor grote opgaven. Krimpende budgetten, een uitdijend takenpakket met dito te behalen doelstellingen. Doordat er zeer veel verschillende softwaresystemen bij gemeenten in gebruik zijn, wordt er nu nog veel geld besteed aan het onder meer in maatwerk koppelen van systemen. Er is er nog veel te winnen; Aan de aanbodkant, maar zeer zeker ook aan de vraagkant.

 

Gemeenten hebben een enorm palet aan uitvoeringstaken. Taken die ondersteund worden door softwaresystemen om een goede uitvoering mogelijk te maken, maar ook om processen beter te kunnen beheersen. Afhankelijk van de omvang hebben gemeenten tussen de zestig en meer dan vierduizend softwaresystemen in huis. Veel van deze systemen zijn afkomstig van verschillende leveranciers, en in het algemeen gesteld zijn deze systemen van verschillende leveranciers niet standaard met elkaar gekoppeld.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/opinie/overheid/4889498/1277202/opdrachtgeverschap-begint-met-stip-op-de-horizon.html#ixzz31V5oNenP


Afdrukken   E-mailadres

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).