de Uil

Waarom de uil als symbool?

Waarom is de uil voor mij het symbool geworden dat behoort bij Goed Opdrachtgeverschap? Zoals met vele dingen is het eigenlijk toeval. Of is het datgene wat je toevalt? 

uilskuiken

Enkele jaren geleden hadden een aantal personen, waaronder ik, het serieuze plan een onafhankelijke Stichting op te richten voor het bevorderen en stimuleren van Goed Opdrachtgeverschap. Uiteraard had je daarvoor een naam nodig. Verschillende namen passeerden en één ervan had associaties met het woord "uilskuiken". Het woord "uilskuiken" is sindsdien blijven hangen. Dit vanwege de dubbele betekenis van het woord: onnozel of dom en een jonge uil.
Het plan van de stichting is in de ijskast gezet. De tijd is er nog niet rijp voor. Dat kan pas als het thema Goed Opdrachtgeverschap belangrijk genoeg gevonden wordt door bestuurders en directies. 
definitie uilskuiken

uil berbel tekst

Voor ons heeft de uil sindsdien een sympolische waarde gekregen als het gaat om het thema Goed Opdrachtgeverschap. Aan de ene kant staat het voor onnozelheid of dom doen (en niet dom zijn!). Zo gaan nog veel bestuurders en directies om met het thema: ze zijn onnozel als het gaat om de belangrijkheid van de rol opdrachtgever. 
Maar een uilskuiken verandert in een volwassen uil. Een uil staat voor wijsheid. Dat is wat veel bestuurders/directies vroeg of laat zullen tonen als het gaat om het bereiken van succesvolle projecten door Goed Opdrachtgeverschap.

Contact Informatie

+ 31 621 805 668
Groningen
derk.kremer@eestum.eu
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.