risico

8 items tagged "risico"

 • Almere loopt risico's in ICT-transitietraject

  De transitie van de werkplekken en het rekencentrum van de gemeente Almere bij oude leverancier Atos naar de nieuwe partner Fujitsu gaat uiterst moeizaam. Accountant Price Waterhouse Coopers (PWC) heeft in een rapportage bij de jaarrekeningcontrole gewezen op de grote risico's voor de continuïteit van de ict-dienstverlening. Op last van B&W is er een verbeterplan opgesteld waarmee de gemeente dit voorjaar de overgang toch denkt te kunnen afronden.

 • Grote infraprojecten hebben continuïteit nodig

  Het zijn spannende tijden voor alle partners die aan grote infrastructurele projecten werken. Want die projecten kunnen na verkiezingen veel schade oplopen door veranderende politieke krachtverhoudingen. Na iedere verkiezingsronde is er wel ergens een groot project waar een van de partners de stekker uit trekt. Het is tijd om aan die verkwisting van belastinggeld een einde te maken, continuïteit is nodig.

 • Grote projecten zelden op tijd opgeleverd

  Het vaak geciteerde Chaos Report van Standish Group toont aan: projecten lopen wel uit, niet in. Ook als projectmanager merk ik dat. Het is natuurlijk heerlijk om een project een keer te vroeg op te leveren, maar dat is honderd keer moeilijker dan gewoon op tijd. Maar de vraag is natuurlijk: hoe komt dat?

 • ICT-afdelingen niet voorbereid op de toekomst

  Jan Koen, ict-manager van de Deen-supermarktketen, ziet dat de ict-wereld onderhevig is aan snelle veranderingen. Waar vroeger stabiliteit de norm was, ligt nu de focus op flexibiliteit. De meeste it-afdelingen zijn hier nog niet op voorbereid.

 • Iedereen heeft zijn rol als het gaat om veilig bouwen

  “Twee maanden na het ongeval in Alphen voelt Jaap Kruijt geen behoefte om naar anderen te wijzen. Of hij de oorzaak al weet? “Wist ik het maar. Dat de onderzoeksraad er zo lang over doet, zegt genoeg.” Dat het hijsdrama impact heeft op zijn bedrijf mag duidelijk zijn. “Natuurlijk. Dit is verschrikkelijk. Je krijgt een emmer ijs over je heen.”

 • Kans op mislukken IT-projecten bij de overheid nog steeds groot

  De overheid heeft nog weinig gedaan om het mislukken van extreem dure automatiseringsprojecten te voorkomen. De oprichting van het Bureau ICT-toetsing (BIT) is slechts een politieke stap en gaat op termijn onvoldoende resultaat opleveren. Dat zegt Niels Groen, deze zomer gepromoveerd op publieke IT-projecten, een jaar nadat de commissie-Elias zijn vernietigende conclusies presenteerde over de grootste ICT-mislukkingen binnen de overheid.

 • Meer risico's voor staat bij megaproject Zuidas

  Twee knooppunten opknappen, een overvol station verbouwen, een dichtgeslibte snelweg verbreden en twee tunnels graven door een druk kantoorgebied. En dat terwijl alle auto’s en treinen door moeten blijven rijden én de mondige buren tevreden gehouden moeten worden. Dat is Zuidasdok, het nieuwste megaproject van de overheid. Kosten: 1,9 miljard euro, looptijd: 10 jaar.

 • Rijk niet op tijd klaar met Windows XP

  Het lukt het Rijk niet om alle pc’s die onder Windows XP draaien, voor 8 april te migreren. Ook bij Windows Server 2003 haalt het Rijk de deadline niet. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties desgevraagd.

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 250 gasten en geen leden online