defensie

6 items tagged "defensie"

 • Defensie is nog ontevreden over SAP

  Defensie is nog niet in staat om op een goede manier de logistieke dienstverlening uit te voeren.

 • Defensie stopt met ontwikkeling duurste automatiseringssysteem

  Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wil stoppen met de verdere ontwikkeling van ERP, het duurste automatiseringssysteem ooit van de Rijksoverheid. Dat zeggen bronnen bij en rond Defensie tegen NRC.

 • Duurste ICT project van de overheid gestopt

  Defensie wil niet doorgaan met de ontwikkeling van het grootste en duurste ICT-project van de overheid ooit. Automatiseringssysteem SPEER is inhoudelijk en financieel een fiasco en daarom wil minister Jeanine Hennis-Plasschaert niet verder met het project, schrijft nrc.next zaterdag op basis van bronnen rondom Defensie en interne documenten die de krant heeft ingezien.

 • Hennis trekt stekker uit ERP-systeem Speer

  Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zou willen stoppen met het erp-systeem Speer (Strategic process and enabled reengineering). Dit meldt dagblad NRC Handelsblad op basis van bronnen rond Defensie. Officieel zou er inmiddels 433 miljoen euro in de erp-implementatie zijn gestoken, maar volgens de Algemene Rekenkamer klopt dit bedrag niet. De instantie schatte begin 2014 al de gemaakte kosten op negenhonderd miljoen euro. Het ministerie van Defensie heeft inmiddels ontkend dat het stopt met Speer. Wel zou er voor niet-werkende delen gekeken worden naar alternatieven.

 • Kamer wil extra check uitbesteding ICT Defensie

  Het ministerie van Defensie laat een zogeheten Gateway Review uitvoeren van zijn opzet voor het grootschalig uitbesteden van de ict in het niet-operationele militaire domein. Dit heeft het ministerie in overleg met de Tweede Kamer besloten. Tijdens een debat over de sourcingsplannen bleken de aanwezige Kamerleden namelijk voorstander om de ict in een groot kavel uit te besteden. In de huidige opzet gaat het echter om twee kavels: de informatievoorziening (IV-kavel = advies en applicaties ) en de informatie- en communicatietechnologie

 • Rekenkamer: Speer kost Defensie 900 miljoen

  Het ict-programma Speer (Strategic process and enabled reengineering) gaat het ministerie van Defensie zo'n negenhonderd miljoen euro kosten. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige 481 miljoen euro die het ministerie hiervoor vrijgemaakt heeft. Dat stelt de Algemene Rekenkamer. Ook moet Defensie veel meer werk maken van de voortgang ervan, want hoe langer gewacht wordt, hoe langer het duurt voor de voordelen van het nieuwe systeem benut kunnen worden. Defensie rechtvaardigt de hoge kosten voor Speer tot nu toe altijd omdat met de invoering ervan grote besparingen te behalen zouden

EasyTagCloud v2.8

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 705 gasten en geen leden online