Goed Opdrachtgeverschap

Gemeenten lopen flink achter met BGT

Gemeenten lopen fors achter op de planning voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De planning was aanvankelijk dat bronhouders hun laatste gegevens voor oktober 2015 aanleverden. Inmiddels wordt verwacht dat 40 procent in januari 2016 de eindstreep haalt.

 

Voortgangsrapportage

Dat blijkt uit de voortgangsrapportage het Samenwerkingsverband van Bronhouders (SVB-BGT), waarover VNG in haar ledenbrief bericht. De BGT is één van de projecten van de Digitale Agenda 2020. De BGT combineert de gegevens van diverse bronhouders, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en ProRail. Het project moet uiteindelijk een universele digitale kaart opleveren. De BGT moet onder meer bijdragen aan de doelen van de omgevingswet.

Geen uitstel Wet BGT 

De VNG schrijft dat het aanvankelijke doel, volledige vervulling van de Landelijke Voorziening bij de inwerkingtreding van de wet BGT, niet gehaald is. Echter, in vergelijking met andere basisregistraties vindt VNG dat er ‘een enorme prestatie’ is geleverd. Het inwerkingtreden van de bijbehorende Wet BGT, die onder meer verplicht gebruik en terugmeldplicht bij het uitvoeren van publiekrechtelijke taken behelst, wordt daarom niet uitgesteld. In plaats daarvan wordt er rekening gehouden met een beperkte uitloop van de transitie na 1 januari 2016.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/gemeenten-lopen-flink-achter-met-bgt.9497775.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 176 gasten en geen leden online